Dunányi magzatvíz

víz másolata másolata

Dunányi magzatvíz

DSC_0164 (2)

Mint mikor ujjaimmal tanultam számolni elsős matekórán, most is így adtam össze az éveimet. Hirtelen nem voltam biztos abban, ezerkilencszázhetvennégy és kétezer-tizenkilenc között hanyadik őszöm is ez.

Majdnem ötször kellett használnom mind a két kezem, de negyvenhatodiknál eszméltem, és egy picit megálltam. Körülnéztem, mi van itt.

víz másolata (3)

Amikor csak tehettem az őszülő Duna partjára ültem. Jöhet itt nekem bárki tengerrel, meg óceánnal, nem az én vizem. Boldog vagyok a folyóval. Egyértelmű, hogy végre elkezdődött végzetesen a zuhanásom.

Ősz van, nem is akármilyen, március óta erre vártam… Elsőre ijesztő, elsőre az eddigi legnehezebb. Ahogy kezet rázok vele, beledermedek. Fogva tart a szorítása.

Önnön erőmből innen ki nem szakíthatom magam. Azt a határozott hátraarcot, ahonnan nézve a fehér fekete és a fekete fehér emberi akarattal meg nem teszem. S ugyancsak kevés a sóvárgásom, hogy végre állandósuljon a fejen állásom, s nyílegyenesen talpaimmal az égbe tapossak bele, mert ez az egyetlen békés pont nekem e testben. Hisz két lábon csak a sírig érek el, ezt az utat előre látom, és nem az ismert vonz, már ezt is tudom.

Fájdalmasan csodálatos volt az ősz, elviselhetetlenné lett a szépsége. Úgy volt jelen az október, hogy közben a nyár is itt maradt, fürdőruhában néztem végig a parton, ahogy hullik rám az év. Úgy jött el a zuhanás kora, hogy még azt hittem, éppen csak június van. Elfelejtettem útközben megszámolni az éveket.

víz másolata másolata másolata (2)

Ültem a partján és olvastam a könyvet, melyet éppen írtam, úgy ölelt át a legnehezebb ősz, hogy közben beleszerelmesedtem. Dunává lett a táj, magzatvízű hullámok csapdosták partjaim. Zuhanásomban egyre csak emelkedtem.

 


 

A festményből ruhadarabok és kiegészítők készülnek, melyek viselhetőek és elérhetőek ide kattintva: ⦗BOLT ⦘

Az eredeti festmény megvásárolható keret nélkül (85x85cm) vagy kerettel (100x100cm):

 

A festmény már magántulajdonban.

No Comments

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.