Ég a város, ég a ház is, nem is egy ház, hanem száz is..

DSC_0976

Ég a város, ég a ház is, nem is egy ház, hanem száz is..

…tűz tűz, tűz tűz…jaj de messze a kanális.

Emlékszel, Anya, amikor az autóban állandóan ezt a nótát énekeltük kiskoromban?! Ráadásul kánonban.

Talán anyám már látta, mi a “baj”velem.

DSC02898

 

Szerencsés élet az, melyben égnek  a házak, sőt ahol már az egész város lángokban áll. Tűznyelvek festik lilává kék eget, lángoló testek vágyják a hűs vizet. Örjöngnek a tornyok a hőségtől, ablakok kiáltanak segítségért az izzásban. Egy hosszú-hosszú út a végére érkezett.

 

DSC_0976 - Copy (2) - Copy
Szerencsés vagyok, hogy a lángol a világom, hol ismeretlen lobogásom önmagamat gyújtotta meg.
Repülni, szállni, elillanni, ugrani, zuhanni kell. Háztető, kupola, szobor tetején álló angyal szárnya a rajtkövem. A kék a tűzpirostól köröttem már bíborlila.
Úgy tűnt, nincs aki ezen az úton elém állhat, nem lehet itt olyan elkápráztató a film, mely felbukkan belőlem és az életemnek tűnik, hogy fékezzen engemet.
Pedig de, itt is minden megtörténhet, e legeltökéltebb mozdulat után nőhetnek óriásbábokká a  kételyek, melyek még azt mesélik nekem, térjek be a házaikba, hallgassam a történeteiket arról, hogy nem, még nem eléggé lángolok, öntsek hát magamra a benzinükből, és majd utána és aztán érdemlem meg a hűs vizet.

Hittem nekik, kétely legyőzte szomjamat.
Pedig végre megtaláltam azt az ugró mozdulatom is, mely  minden kunszttól mentes, így esélyes, hogy még időben elérjem a vizet, mert ha nem, e rettentes lángokkal égő  város mindjárt a bőröm éri és kimondhatatan mély lesz a fájdalom..

..és nem értem el, így jártam, egyszer, kétszer, nem elégszer.

Fagyizni álltam meg útközben.

DSC_0976 - Copy (2)

S mikor már a  tűz  perszelte bőrömet, fogtam fel, itt minden félrenéző mozdulatomnak mekkora tétje van. Megjártam, egyszer, kétszer, most vonyítok, és az égési sérüléseim nyalogattam hetek óta.

Úgyhogy új fejezet indul, rajtkőre ismét fel.

 

DSC_0979 - Copy

 

No Comments

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.