Egyetlen szerencsém és a 100 pontos dobás (2.rész)

DSC_0702 (3)-min másolata másolata

Egyetlen szerencsém és a 100 pontos dobás (2.rész)

Egyetlen szerencsém – és nem tudom, mit tettem érte, hogy kiérdemeljem, hány képzeletbeli kört futottam egy képzeletbeli körkörös pályán – hogy jött egy pont, felcsendült egy hang:  Elég, megállj! Úgysem futhatsz utána, csak magadat kergeted, hallgathatod élethossziglan a legszebb szent szövegeket, jegybe kelhetsz Krisztussal, fogadhatsz örök szerelmet neki, hisz másnak úgysem mernél, ennyire azért ismered ezt a futópályát, ami az életed. És nem azért, mert elhagy, mert nem szeret úgy, ahogy arra neked szükséged lenne, nem, nem azért, hanem, mert valójában nincs is itt… Ábrándok, képzetek után nyúlkálsz  már mióta, és érzékenységed fokozod olyan finommá, hogy lassan tényleg tovatűnsz, ám még ebben a legutolsó árnyban is rettenetesen jelen vagy. Útban vagy, még mindig kitakarod az életeddel, azt, ami tényleg van. Magyarázta tovább…

Egyetlen szerencsém, hogy ezen a körkörös pályán egyszer csak és ez pont most történik, hogy írok, azután, hogy éppen 3 napig megint hálával és imádattal cicomáztam fel magam..
Egyetlen szerencsém, hogy felfogtam a hálakönnyeim is túl sokak, még mindig engem tartanak életben, noha úgy tűnik, engem mosnak el, de csak úgy tűnik, közben csak táplálják hálálkozó énem..
Egyetlen szerencsém, hogy a labirintusom elkezdte magát visszafejteni, felbontani, egyszerűen a saját közepébe vágyott bele. És ennél a meredeknél résznél, ami persze ugyanannak a körkörös pályának a része, csak innen az életből nem mindig látok rá, egyszer csak itt van egy hasonló szerencsés, és akkor együtt mondtuk azt ki, hogy megállj.
Ketten hangosabb, nyomatékosabb. Egyedül talán meg sem hallom a saját hangomat.
3d-labyrinth-8768158-min
De megállni sem elég, mert  át kell fúrni a céltábla közepén.
Hiába a 100-as dobás, mert ez az élet ez így ezzel a szerencsével tényleg az
és nem azért mert hu de sikeres, meg szép, meg boldog, mert pont nem. Hogy lehet egy kettévált világban boldogságról beszélni, ne fárasszatok már!?  Szóval még az sem elég, hogy mindketten a céltábla közepébe dobtunk, igaz volt időnk gyakorolni, de most végre egyikünk sem tévesztette el.
two-color-dart-with-target-arrows-business-concept-of-target-marketing-success-or-goal-symbol_1323-182
És hiába, hogy egyként feszülünk nyílhegyeinkkel a legközépre bele, ez még mindig nem elég…
S noha  olykor kényelmetlen így együtt a hegycsúcson, amit hívhatok a céltábla közepinek, mert ugye még egyedül is sokan vagyok itt, nemhogy ketten, de most történjen bármi,  innen nem kéne elmozdulni már, hanem tűhegyeink mind mélyebbre fúrni ebbe a legközépbe, hogy szakadjon az végre át.
Hisz ez a céltábla, s annak a közepe is  bejárat csupán..
DSC_0702 (2)-min

somogyireka.hu (85*85cm) 2018

 

No Comments

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.