Escher, a lazacok, a visszafelé folyó víz és a céltáblának használt én

DSC00637

Escher, a lazacok, a visszafelé folyó víz és a céltáblának használt én

Végül is ez az egész csak a lazacokért volt, miattuk akartam ezt a visszafelé tartó folyót, mert nekik nincs más választásuk. Aki lazacnak születik, annak egyetlen egy mozdulata marad, mely a forrás felé mutat.
Eszemben sem volt útközben Ámor nyilaitól védenem magamat, mert különben, hogy lesz belőlem rükverc irányú mozdulat. Hagytam hadd használják egész lényem céltáblájuknak, tulajdonképpen akartam ezt a teljes alázuhanást, amikor már egy gondolat is óriási tehertétel az én számára..Alácsuklás, teljes önmegadás.. milyen szürke, erőtlen szavak ezek itt..
Tessék, lődözzetek csak, úgysem bírom ki, győzzetek csak felettem. Magamtól meg nem csinálom ezt a munkát, csak ha ti végeztek velem.

 

DSC00637 - Copy (2)

 

És gyönyörű az alázuhanásom, amikor az én végre saját kezdőpontjába esik bele, mert látott, hallott, élt, fájt, örült és szeretett eleget. Életem egyetlen értelmes mozdulata ez, és végre a lazacok is  hazafelé tartanak.
Escher pedig épített nekem egy olyan teret ahol mindez megnyilvánulhat.

 

images

MC Escher

 

Vagy tizenháromszor tévedtem el útközben, szegény halacskák sem tudták merre kövessenek. Meg akartam érteni ennek a folyómedernek a “logikáját”, részt akartam venni az építkezésben, de folyton csak útban voltam, én én én…Aztán sokadnapra valahogy elkészült a munka nélkülem, úgyhogy most már bőven írhatsz nekem  szerelmes levelet.

 

DSC00637 - Copy (2) - Copy

No Comments

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.