Térkép házassághoz

Réka festménye 001 - Copy

Térkép házassághoz

Megkérték a kezem, 3 éve volt, ja mert nem volt elég egyszer, sőt úgy, hogy még el sem váltam az elsőtől, és nem is fogok. Mert ugye itt az idelentben csak találkozni vagyok hajlandó, és búcsúzzon az, aki délibábokat kerget, de az nem én.
Megkérték  a kezem, de tanulva már az elsőből nem mondtam igent, nem én. Hadd ne ismértelgessen már magamat. Gyere hozzám feleségül, így csendült az ékes mondat fel, és erre csak annyit válaszoltam: Jövök! És azóta ezt teszem, jövök, jövök, jövök.

SAM_0041

2015 tavasz, készül a kép

A vőlegénynak azóta hűlt helye, mert vannak akik szeretnek a nagy szavakkal dobálózni, de nem én. Ha kimondok valamit, azt úgy is csinálom, a szavamnak még ereje van. És azóta is csak jövök és jövök, és nem én vagyok a megmondója, mikorra érkezek.
Erre a második esküvőre, ahol már vőlegény épp sehol, mert mit tudom én, milyen irtó fontos dolga akadt, aki nem én vagyok,  azért jobban felkészülök. Na mert ugye itt is házat építek, házasságos házat, de egyelőre annak még csak a tervei vannak kész. De én már most mondom, hogy ITT találkozzunk, minden megnyilvánulás előtt, ITT, ahol még a házunk terve sincs kész, és tudod mit, innen nézzük majd a végig ezt az egész házasságosdit.

 

Réka festménye 001 - Copy - Copy (2)
Tegnap felsétáltam arra  a helyre, ahol volt oly bátor a drága, hogy szájára vegye  a nagy szót, jössz-e? Noha még nincs itt a tavasz, de a kávézók már úgy csinálnak, és márciusvégi pompában várták a látogatókat, akik ugyan majd jönnek, jönnek, de még nem értek ide, így az enyém volt az egész terasz.

Leültem arra a székre ahol annak idején a vőlegény, beleültem az ölébe, ami számomra azóta is ott maradt, és az ő helyéről néztem magamra. Amit láttam áttetsző volt, és mindenek előtti, teljesen megértettem, hogy belém szeretett.
Úgyhogy jövök, jövök, jövök, hátha egyszer te is ideérsz.  De az már a te ügyed.

 

Réka festménye 001 - Copy - Copy

No Comments

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.