Rossz oldalon vágyakoztam

DSC00678

Rossz oldalon vágyakoztam

Ma már nem ismerek senkit magamban, aki a szerelem szó kapcsán a mellkasának bal oldalára mutatott volna. Ma már nem érdekelnek a lelkecském, kertecském égig érő érzelmi fellobbanásai. Pedig én aztán minden nappal találtam tárgyat ahhoz, hogy lángolhasson a szív. Doboghasson hol erősen, hol gyengébben, forrjon fel a vér, és szaladjon magasba annak a nyomása.

Édes, kicsi érzelmi viharokban élő ártatlan szív! Te, aki soha egyetlen ponton sem tudtál megnyugodni. Te, aki a két dobbanás közötti szünetben is a következő nagy mozdulatra készültél. Bárcsak megnyugtathattalak volna, bárcsak legalább délutánonként  ledőltél volna nálam.

DSC00678 másolata

Sokáig vágytam arra, hogy a szerelem szeressen belém, én legyek a kiválasztottja. Söprűmre ülve sarkantyúztam egyszarvúmat, hogy bármikor indulhassak a legszebb randevúra. A szerelem miatt festettem lilára  a hajamat, hogy már messziről felismerjen, ha közeledek felé. Fél életem eltelt, hogy vágyakoztam. Arra sosem gondoltam, hogy a rossz oldalon várom őt.

Mert én itt lakom egy másik szívben, mellkasom jobb oldalára tapadok rá én. A szegycsontomtól jobbra két ujjnyira pici kulcslyuk, itt nyílok. Itt a szív minden dobogó szív előtt.

A szerelem innen bukkan fel belőlem. Az a szerelem, mely nem ismer tárgyat, melyen megpihenhetne, s minden formát egyetlen pillanat alatt éget el. Találkozás vele az én halála.

DSC00679

 

 eredeti kép: selyemre festve, méret keret nélkül: 85cm*85cm
No Comments

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.