Ugorjon helyettem a Bolond, avagy a negyvenkettedik

DSC_0734 - Copy - Copy

Ugorjon helyettem a Bolond, avagy a negyvenkettedik

A személyiségem szintjén nád vagyok. Stabil gyökerű, vékonyka szál, mely csak az abszolút szélcsendben pihen. A legkisebb szellő megrezdíti már. Nádnak lenni meglehetősen kiszolgáltatott életérzés. Néha irigykedve nézem a hegyeket, a vaskos, stabil karakterrel élőket, kipróbálnék az övékből egy napot. S lehet,  egyből futnék az enyémbe vissza.

 

DSC_0743 - Copy
A festményen éppen ritka pillanat, szélcsend van. Nyugvópontján pihen a nád, van ideje  tűnődni kicsit. Örül annak, hogy kecses, s hajlékonysága okán olyan könnyen társaihoz ér. Milyen magányos is lehet hegyként.
Szívesen sétáltatok macskaféléket, pontosabban örömmel veszem, ha ők vezetnek engem. Lehet az cica, párduc, hiúz vagy oroszlán. Ha már oroszlán akkor viszont legyen kan. Magányos, öntörvényű, szenvedélyes fajta. Éppen jóllakott, nem hisztis, elégedettsége okán nagyvonalú, hízelgő és szerető. Csak éhes ne legyen. Séta még nem volt pihentető vele, minden idegszálammal éberen őt figyelem.

 

oroszlán

 

Amikor az oroszlánom engedi, éppen csak félrenézek, simogat a látvány,  ez a szépséges fennsíkon, ahol most vagyok. Nicsak, kit pillanatok meg. Nagymacskájáról ismerem fel, mennyire vártam már.

 

DSC_0736 - Copy

 

De az állat nem engedi, hogy kokettáljunk,  integessünk egymásnak, a figyelem egyetlen pillanatra sem lankadhat. Most abban reménykedem, talán ha eljutunk a vízig, és mindketten vizesek leszünk nagyon..amíg a ragadozóink nádárnyékban alszanak. Talán lesz egy kicsi időnk. Ha lehetne akkor én már a vízből nem is jönnék nagyon ki. Addig viszont ugorjon hozzá át a bolond helyettem, én már ugrabugráltam eleget.

A személyiségem szintén vágyakozom, vizes leszek, megszáradok, akarok és nem akarok. De én nem a személyiségem vagyok. Soha nem is voltunk a részei az evolúciónak, ugye cicuskám.

 

DSC_0738 - Copy

Save

Save

Save

Save

No Comments

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.