Útban vagyok magamnak

DSC_1886 - Copy

Útban vagyok magamnak

Nem tudom, hanyadik hegyet mászom már meg, képzeletbeli szobám képzeletbeli falain, úgy tűnik cipő töri lábam, a semmiben egyensúlyozok, a kötél már a húsomig felszántotta a bőrömet. Lassan felneveltem a fiamat, megfestettem az összes festményemet, leírtam a rám kiszabott mondatokat. Sírtam, vágyakoztam, nevettem, örültem, küszködtem, gyászoltam eleget.
De a szobám ablakait sosem tudtam becsukni, egyszerűen elfogyott az erőm ahhoz, hogy bezárjam a szívemet, azt hiszem, ehhez kell a legnagyobb kitartás..Hiába toltam rá a spalettákat, hiába..

 

16466263_1556182084410597_458844607_o

éppen csak behajtottam ablakom, tél van

 

Aztán egyik éjjel megérkeztek a halak. A szobámon úsznak át. Tátogták a semmit nekem a sötétben. Rajtakaptak, nem voltam az ágyamban, akkor is edzettem, előttem magasodott még egy sziklafal. Úgy hallottam, annak a tetején van az én célom, vár az én szerelmem.  Éppen egy nagy szakaszt zuhantam vissza, félrenéztem, s így jár, aki elkalandozik útközben.
De nem dacolva fáradtsággal, elcsigázottsággal csak folytattam, újraindítottam magamat.
A semmi, amit  a halak tátogtak nagyon sűrű volt, teli. A csend éppen csak betakarta ezt. S ha jobban odafigyeltem,  át-átszivárgott ebből valami szűnni nem akaró édes dal. Mintha kisgyerekek kórusa zengett volna,  ártatlan, őszinte, önfeledt hang.

 

DSC00194

készül a festmény, 2. nap

 

Az a hang ez, mely már bőven megvolt az elején, csak éppen valahogy letakartam, nem ide figyeltem, nem gondoltam, hogy amire íly nagyon vágyok ennyire szívközel van. Befogtam a fülemet, hogy még jobban halljam, becsuktam a szemem, hogy jobban lássam, de még mindig útban vagyok magamnak..
Azóta sírok, szűnni nem akaró, finom könnyekkel, nem az elválasztottság okán éppen ellenkezőleg. Gyere be a szobámba, hadd osszam meg veled ezt! Hátha a tieid is elerednek. Mindent ráfestettem erre a képre, csak ezeket a könnyeket nem.

 

 

DSC_1886 - Copy (2)

részlet az eredetiben 85*85-ös képből

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

No Comments

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.