A szakértő megosztotta titkát, hogyan tárold a krumplit, hogy akár háromszor hosszabb ideig friss maradjon - lender.hu
Közeleg a karácsony, és ezzel együtt a nagy ünnepi bevásárlás is. A háziasszonyok számára nem csupán a húsok beszerzése fontos, hanem a friss, jó minőségű zöldségeké is. Különös figyelmet fordítanak a burgonyára, amely elengedhetetlen alapanyagként szolgál a téli ételekhez, így igyekeznek alaposan feltölteni a kamrájukat.
A hétköznapi főzéshez elengedhetetlen a megfelelő zöldség beszerzése, ami nem csupán rutin, hanem valódi odafigyelést igényel. A minőség, a tárolás helye és ideje mind kulcsfontosságú tényezők. Így hát, ha valaki már most szeretné előkészíteni a krumplit az ünnepi asztalra, érdemes figyelembe vennie a következő szempontokat.
Ajánló: Lehet, hogy nem fogsz egyetérteni, de a külföldi ínycsiklandó vélemények alapján ez a 10 legjobb magyar étel – íme a lista!
A krumpli kétségtelenül az egyik legkedveltebb zöldségünk, és szinte nincs olyan ember, aki ne élvezné a belőle készült finomságokat. Sokoldalúsága miatt nélkülözhetetlen alapanyag a konyhánkban. Sajnos, előfordulhat, hogy a jó áron beszerzett burgonya néhány nap múlva megpenészedik, megbarnul vagy éppen összeaszott állapotban találjuk. Azonban, ha figyelmet fordítunk a tárolására, akár hetekig, sőt hónapokig is frissen tarthatjuk. Az alábbi néhány tipp segít abban, hogy a megvásárolt krumplink hosszú ideig megőrizze frissességét és egészségét.