Gáspár Bea határozottan elutasítja ennek a zöldségnek a fogyasztását.


A Hal a tortán háziasszonya, Gáspár Bea azt is elmondta, hogy áll a csirkekopasztással.

Számos gasztrotévéműsorral, szakácskönyvvel és több, mint harmincéves háziasszonyi rutinnal a háta mögött Gáspár Bea nem ijed meg a konyhai munkától. Még akkor is, ha ma már nem főz annyiszor, mint korábban. Van olyan, mit kifejezetten szeret, van amit gyűlöl, erről egykor az nlc.hu-nek mesélt. "Szeretek hagymát pucolni, klopfolni.

A panírozás számomra egy igazi mumus... Ez az a tevékenység, amire szinte lehetetlen rávenni. Vagy nagyon ritkán kerül az asztalunkra rántott hús, vagy pedig étteremben élvezzük. Ha viszont otthon készül, az egy különleges alkalom, igazi ünnep a konyhában!

„Tévés paprikát már nem fogyasztok, mióta a kislányunk, Virág világra jött. Egyszerűen rosszul vagyok tőle, utálom! Az oregánó is egy rémálom számomra. Ezért pizzát soha nem eszem” – osztotta meg véleményét a Hal a tortán háziasszonya.

Azt is elárulta, hogy tűzhelyet nem szeret takarítani, halat bontani viszonyt nagyon is. "Nem szeretek szeletelt halat venni, csak egészben. Imádom a halat pucolni. Egyszer kényszerűségből anyósom rám dobta, hogy 'itt az élő hal, holnap halászlé lesz belőle, és jó lenne, ha felszeletelnéd'. Nézem, tiszta pikkely. Azt meg kell először pucolni, de jól megoldottam. Most már elég jól értek hozzá."

"De mi a helyzet a csirkék kopasztásával és levágásával? 'Ez nem olyan nagy ügy. Vagy mégis?' - tette fel a kérdést Bea."

Gáspár Győző felesége hozzátette, ő már gyermekként is sokat segített a főzésnél, az előkészületeknél, például lagzikban. "Nagyon sok lakodalom volt nálunk vidéken, és ilyenkor a család már csütörtökön összeül. A csirkéket levágták, az asszonyok lekopasztották, feldarabolták, aztán levágták a disznót is. Volt olyan, hogy száz tyúkot is levágott húsz asszony.

Mifelénk, Nógrádban, ha nagy lagzi van, akkor a menyasszony és a vőlegény násznépe is már a szombati esküvő előtt napokkal beáll dolgozni.

Nyújtottam én az öregekkel szerdán a tésztát, hogy szombatra kiszáradjon, és főzhessük a levesbe. Nagyon finom kaják voltak."

Emlékei ködében már nem tudja felidézni, mikor is főzött először életében, de az ételt, amit készített, pontosan fel tudja idézni. "Tejbegrízt készítettem elsőként. Az oviba jártam a húgomért, aki szintén édesszájú volt, akárcsak én. Amikor anyu távol volt, nem a szokásos ételek után kutattam, hanem tejbegrízt alkottam. A tesóm boldogan fogadta, és nekem is nagyon ízlett. Ma is imádom, akár kakaóval, akár fahéjjal, mindkettő nagy kedvencem."

Related posts