Bemutatkozott a 2025-ös Michelin-étteremlista: felfedezhetjük a legkiválóbb magyar gasztronómiai helyszíneket!


A felújítás során lebontották a régi padlóburkolatot, és ami alatta rejtőzött, az mindenkit meglepett. Az emberek szinte alig akarták elhinni, amit láttak!

A MICHELIN Guide 2025. október 9-i magyarországi díjátadója történelmi jelentőségű esemény volt, hiszen soha ennyi elismerést nem osztottak még ki. A világ vezető étteremkalauza összesen 84 díjat ítélt oda, ami a hazai gasztronómia fejlődését tükrözi. Az Ítészei megerősítették a korábbi csillagos éttermek értékelését, így a fővárosi Stand és a tatai Gourmet Platán továbbra is megőrizte azt a két csillagot, amelyet korábban elnyert. Az egycsillagos éttermek is büszkén tarthatják meg kitüntetéseiket, ezáltal tovább erősítve Magyarország helyét a nemzetközi gasztronómiai térképen.

A Bib Gourmand elismerések és Michelin-ajánlások száma folyamatosan gyarapszik, és örömmel értesülhetünk arról is, hogy új szereplőkkel bővült a zöldcsillagosok köre. A szállodaipar számára ez különösen örömteli hír, hiszen a Michelin által kiemelt 42 kivételes hazai szálloda az eddig soha nem látott díjeső keretében kapja meg méltó figyelmét. Ez a régiós szinten is figyelemre méltó teljesítmény igazán magas szintű elismerést nyújt a hazai turizmus fejlődésének, és új impulzusokat ad a jövőbeli törekvésekhez.

A MICHELIN Guide díjátadó gálája évek óta a magyar gasztronómia kiemelkedő ünnepe. A rangos eseményen azok a hazai éttermek vehetik át elismeréseiket, amelyek a legszigorúbb nemzetközi ellenőrök mércéje szerint is nap mint nap kivételes minőséget és ízélményt kínálnak vendégeiknek. Ezért is óriási eredmény, hogy korábbi két- és egycsillagosaink valamennyien megőrizték minősítésüket.

Az ítészek a hazai csillagok mellett számos más kategóriában is döntéseket hoztak. Idén is megtalálhatók a nemzeti válogatásban azok a kiemelkedő vendéglátóhelyek, amelyek megérdemelték a Michelin-ajánlást. A tányéros szimbólummal büszkélkedő helyek száma nyolc új taggal gazdagodott.

A magas minőségű ételeket megfizethető áron kínáló éttermek Bib Gourmand jelölését is minden korábbinál többen érdemelték ki: a fővárosban négy, vidéken pedig kilenc vendéglátóhely - többségükben hagyományos vendéglők.

Zöld csillagot gyűjtött be meglévő egy Michelin-csillagához az őriszentpéteri Pajta étterem fenntarthatóság iránti elkötelezettségéért - ezzel a Michelin szigorú ellenőrei által odaítélt elismerést már hatan viselhetik Magyarországon.

A legkiemelkedőbb egyéni teljesítmények is méltó elismerésben részesültek. A "Sommelier Award" díjat Varga Norbert nyerte el, aki a két Michelin-csillagos Stand étterem bor- és ételharmóniájának mestere. A "Young Chef Award" kitüntetést Pallag Dávid, a budaörsi Rutin tehetséges séfje vehette át. A "Service Award" győztesének Ráduly Róbertet, a budapesti UMO étterem üzletvezetőjét választották. Az év legígéretesebb nyitásáért járó "Opening of the Year Award" pedig a tokaj-hegyaljai Rátkára, a Padi étteremnek jutott.

Related posts