Már a tizenkilencedik alkalommal invitálják a gyergyóiakat a katonaeledel-kóstolóra | Székelyhon
A rendezvények tábori szakácsa, Török Zoltán a tizenkilencedik olyan ételkülönlegességet készíti, ami a katonák étkeztetéséhez hozzá tartozott hajdanán. Hogy pontosan mit főz az meglepetés lesz.
A vasárnapi eseményre a nagymise után, 11.45-kor a Csíkszentdomokosi Fúvószenekar vezeti majd az egybegyűlteket a Szent Miklós Templomtól. A szervezők kérik az ünneplőket, hogy kokárdát tűzve, zászlókkal csatlakozzanak a Népművészeti Alkotóházhoz vonuló menethez.
A helyszínen, miután a résztvevők megismerkedtek az étkezési kultúrával, a katonaeledelek hagyományos elkészítési módjaival és a régi szokásokkal, egy izgalmas felfedezés vette kezdetét. Az ismertető során részletesen bemutatták, hogyan táplálták a katonákat a különböző korokban, és miként tükrözik ezek az ételek a korabeli életmódot és értékeket. A közönség érdeklődve hallgatta a történeteket, melyek a múlt ízeit idézték fel, és egyben lehetőséget adtak a régi hagyományok újraértelmezésére.